HOTEL KORONA
Świeże i naturalne produkty
Nasi Klienci chwalą sobie niepowtarzalny smak dań serwowanych w
Naszej Restauracji i chętnie do niej wracają.
Staramy się wydobyć naturalny smak każdej z potraw.
Nasi Klienci chwalą sobie niepowtarzalny smak dań serwowanych w
Naszej Restauracji i chętnie do niej wracają.
Staramy się wydobyć naturalny smak każdej z potraw.
Od 1994 roku Hotel i Restauracja Pod Złotą Koroną działa w Opolu. Nasza kuchnia łączy lokalne specjały i
tradycyjne receptury z całej Polski, tworząc niepowtarzalną mieszankę smaków i aromatów na najwyższym
poziomie. Menu restauracji zmienia się co sezon, a oferowane potrawy są przygotowane wyłącznie ze
świeżych i
naturalnych składników.
Nasi Klienci chwalą sobie niepowtarzalny smak dań serwowanych w Naszej Restauracji i chętnie do niej
wracają. Staramy się wydobyć naturalny smak każdej z potraw.
Potrawy naszego Szefa Kuchni zdobyły uznanie smakoszy z Opola oraz gości hotelowych z Polski i z całego
świata,
Szef kuchni, podczas gotowania stosuje naturalne składniki i nowoczesne techniki przyrządzania potraw,
która pozwala wydobyć doskonały smak przy równoczesnym zachowaniu wysokich wartości odżywczych.
Nasze menu restauracyjne opieramy na tradycyjnej kuchni polskiej i regionalnej śląskiej.
U nas zjesz tradycyjną roladę wołową z recznie robionymi kluskami, sosem i swieżą
czerwoną kapustą podawaną na ciepło.
Serwowany u nas rosól czy też żur ( robiony na zakwasie przygotowanym przez naszego
Szefa kuchni ) przypomni Ci prawdziwe domowe smaki i aromaty.
Schabowy a'la Korona podawany z wybranami dodatkami zadowoli i nasyci największych
" głodomorów" .
Wszystkie surówki serwowane przez naszą restaurację są przygotowywane w danym dniu
i prosimy o wyrozumiałość gdy którejś chwilowo zabraknie bo wszystko przygotowujemy
"na bieżąco".
Kluski śląskie , pierogi , kopytka to produkty naszej kuchni i smakują zawsze tak jak u
mamy.